Vedligeholdelse af vinduer - Sådan vedligeholder vi dine vinduer

Her kan du læse lidt om vedligeholdelse af vinduer, og hvordan vi behandler og reparerer vinduer især i København.
Udover at vi laver totalistandsættelser, kan vi rådgive eller i visse tilfælde komme ud og vedligeholde dine vinduer. Det er et knap så stort indgreb at vedligeholde vinduer, når vi kommer ud, men vinduesvedligeholdelse sikrer, at kvalitetsvinduer, der uden vedligeholdelse, kan komme til at holde endnu længere end de 100 år, hvis I har fået en grundig vedligeholde inden.

En større vedligeholdelse af vinduer udføres på værksted under arbejdsforhold, der er i top. Vedligeholdelse af vinduer betyder nemlig ofte en udskillelse af blystoffer i luften, da gamle vinduer ofte indeholder bly.

Vedligeholdelse af vinduer med linoliemaling

Under en vedligeholdelse af vinduer dyppes rammerne først i linoliegrunder med fungicider eller speciel træimprægnering, der beskytter mod svampeangreb. Så slibes træet ned, inden rammerne stryges første gang. Hjørnebånd og beslag monteres og glasset ilægges med linoliekit, inden rammerne stryges igen. Den sidste strygning under vedligeholdelsen foretages som oftest på stedet.

Vedligeholdelse af træ, beslag og glas i dine vinduer

Når der er behov for vedligeholdelse af vinduer af en snedker, vedligeholder vores medarbejdere kun med træ af samme høje kvalitet, som det originale - og oftest det meget solide og sjældne kernetræ. I smedjen vedligeholdes defekte beslag. Under vedligeholdelsen, smedes eventuelt en kopi af originale beslag, hvis en halvstandardiseret løsning ikke kan anvendes. Hvis en rude skal vedligeholdes, anvender vores glarmestre kun ”gammeldags” trukket glas, der har lige så meget liv og spil, som det eksisterende glas.

Vedligeholdelse af vinduer kan give 100 år mere

Både nye og gamle vinduer kan få stor nytte af at blive vedligeholdt. En vedligeholdelse sikrer, at dit vindue bruger mange flere årtier før en forrådnelsesproces overhovedet kan komme på tale. I mange tilfælde kan et billigt industrivindue være uden mange af de beskyttelseslag, som ellers burde være en selvfølge, hvis man vil have et langt liv til sine vinduer. Vedligeholdelse af vinduer kan være vejen frem.

Vil du vide mere om vedligeholdelse af vinduer?

Se renovering af vinduer trin-for-trin eller læs vores mere omfattende brochure.

Har du spørgsmål om vedligeholdelse af vinduer, så kontakt os. Vi er glade for alle henvendelser.

Af Finn Barsdal

© Copyright 2023 | Byggeriets Vinduesrenovering ApS | Valby Langgade 221 | 2500 Valby | Tlf: 36702620 |  Powered by: Webex ApS